English
כנסים ותערוכות
פורום חדשנות במזון

  

פורום חדשנות במזון

Innovation Network

הצטרפו לעמוד של נתיב יועצים ב facebook     

פורום החדשנות במזון הפועל זו השנה השמינית, הוקם בשנת 2010 ביוזמתו של פרופ' סם שגיא מהפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, באוניברסיטה העברית בירושלים בשיתוף קבוצת נתיב יועצים במטרה להדק את הקשר בין האקדמיה לתעשייה ולשמש במה לליבון וניתוח נושאים הקשורים לחדשנות באקדמיה ובתעשיית המזון. בנוסף,  משמש הפורום זירת מפגש להיכרויות בין גורמים הפועלים בסביבת החדשנות ופלטפורמה לדיון בנושאים אקטואליים, במגוון רחב של נושאים בתחום הניהול, האסטרטגיה, הטכנולוגיה והמדע המהווים אבני יסוד בחדשנות פתוחה.

 

במסגרת מפגשי הפורום המתקיימים אחת לרבעון בפקולטה לחקלאות ברחובות  מתארחים מרצים, חוקרים ויזמים ממגוון תחומים הקשורים לעולם החדשנות בכלל וזירת הFOODTECH  בפרט ומתקיים דיון פתוח אשר מאפשר לקהל השומעים לשאול שאלות ולהביע את דעתו.

 

פעילות הפורום ומימונו נעשים בהתנדבות של הגורמים המעורבים. מנהלת הפורום הינה פרופ' מאשה ניב מהפקולטה לחקלאות. מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, באוניברסיטה העברית בירושלים. ניהול הפעילות השוטפת של  הפורום הינה באחריות רון אנטונובסקי מנכ"ל קבוצת נתיב יועצים.

 

בפורום רשומים למעלה מ370 חברים. החברות בפורום אינה כרוכה בתשלום אך מחייבת הרשמה מראש אצל מנהלת הפורום חברת נתיב יועצים.

הזמנה מסודרת תשלח לחברים הרשומים לפני כל מפגש. 

מפגש מס. 1  של פורום חדשנות 2017/18 (שנה שמינית) 

"בין חדשנות להצלחה"

  SAVE THE DATE 

 21 בדצמבר 2017   (15:00-17:00)

אולם הסגל בקמפוס הפקולטה לחקלאות ברחובות.

15:30 - 15:00 - התכנסות, רישום, כיבוד קל ו- Networking

16:00 - 15:30 – יוני גליקמן, נשיא היחידה לפתרונות טבעיים בפרוטרום           

הנושא:   Innovation in Food - The Do’s and the Don'ts

 

16:30 - 16:00 – גליה צוקרמן, מרצה בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה, ומקדמת חקלאות עירונית, מזון מקיים וערים חכמות.          

הנושא:  " חקלאות עירונית – חדשנות In house"

17:00 - 16:30 –  יובל מיימון , מנכ"ל ומייסד משותף של אונבו טכנולוגיות מזון

החברה פיתחה טכנולוגיה להפחתה של 100% סוכר דרך שימוש אך ורק בתחליפי סוכר טבעיים וגייסה מיליוני דולרים ע"י E D&F MAN, חברת הסוכר הגדולה בעולם.

הנושא:  "התמודדות עם אתגרי יזמות פורצת דרך"

לרישום לפורום / המפגש שלחו מייל עם פרטיכם המלאים (שם מלא, חברה, תפקיד, טלפון ודוא"ל)

ל:  nativgroup@mns-israel.com

לכל מידע נוסף, אנא צרו עימנו קשר לדוא"ל

nativgroup@mns-israel.com  או צרו קשר עם משרדנו 03-6955806

 

 

מנהלי פורום חדשנות במזון לדורותיהם:

2013/14 - 2010/11 -   פרופ' סם שגיא, המכון לביוכימיהמדעי המזון והתזונה, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, האוניברסיטה העברית.

2015/16 - 2014/15 -  פרופ' נסים גרתי, מכון קזאלי לכימיה יישומית, הפקולטה למדעי הטבע, האוניברסיטה העברית בירושלים.

2016/17 -  פרופ' מאשה ניב, המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, האוניברסיטה העברית.

 

בין מרצי הפורום בשנים  2015-2017 

FLUX – לגדל את המזון שלך בבית - ניר הרצמן, יזם סדרתי ממייסדי חברת Flux   

בין גלעם לאנזימוטק ומה שביניהם - יוסי פלד, מנכ"ל גלעם לשעבר, יו"ר חברת NextFerm  ודירקטור בחברת אנזימוטק

קשיים והזדמנויות ביצור בשר מתורבת, סיפור על מיקרו-רקמות - פרופ' יעקב (קובי) נחמיאס, ראש מרכז אלכסנדר גראס לביו-הנדסה באוניברסיטה העברית בירושלים

קנאביס - יזמות סביב צמח שנוי במחלוקת  - ד"ר נועם צ'כנובסקי,  דוקטור למדעי הצמח, חוקר את צמח הקנאביס. ראש תחום קנאביס במו"פ קטיף ומייסד חברת "קנומיקס" למחקר ופיתוח של קנאביס רפואי

The Right Cup  - יצחק לביא, יזם סדרתי ומומחה בתחום השיווק החושי

 Digital Gastronomy - ד"ר עמית צורן חוקר ומרצה בכיר בפקולטה להנדסת ומדעי המחשב באוני' העברית, ירושלים

3M  100 שנים של הצלחה ו- 6 כללים של חדשנות -מר יונתן פנטונוביץ' ,מנכ"ל חברת  3M ישראל

פיתוח אריזות מזון ביו-אקטיביות - דר' צבי חיוקה, הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט סמית, האוניברסיטה העברית ירושלים, קמפוס רחובות

"שדרוג יריעות לאריזות מזון באמצעות חומרים פעילי שטח" - דר' און ארד, מומחה לשימוש בחומרים פעילי שטח באריזות פלסטיק למזון

The Changing Face of Innovation in the Food & Beverage Industry - 

 Fisher Consulting Partners, LCC Colorado   Dr. Robert W. Fisher

 

בעיית משבר המזון העולמי – חששות ואתגרים לעתיד - דר' רון פורת, מנהל המחלקה לחקר תוצרת חקלאית , מכון וולקני

 "חדשנות בעולם הסנסורי – שימוש בלשון אלקטרונית לאפיון פרופיל טעם של מוצרי מזון" - דר' אופיר בנימין, החוג למדעי המזון, המכללה האקדמית תל-חי

 

  אירועי פורום חדשנות בשיתוף: